Puffasztott tönkölybúza fejlesztése, piaci bevezetése és a teljes termékcsalád megjelenésének támogatása

2016-09-09

Cégünk új helyi termék - puffasztott tönkölybúza - fejlesztése, piacra lépésének elősegítése, és a teljes puffasztott gabona és rizs termékekből álló paletta piaci megjelenésének támogatására pályázott 2013-ban.

Alaptevékenységünk keretében elsődlegesen növénytermesztéssel és növénytermesztési szolgáltatások nyújtásával foglalkozunk. Azonban a térség ökológiai és időjárási körülményei végett társaságunk ki van téve a mezőgazdaságot gyakran sújtó kockázati kitettségnek. Így ennek kiküszöbölése érdekében a vállalkozás az elmúlt években újabb tevékenységbe kezdett, hogy biztosítani tudja a társaság stabil működését.

Társaságunk 2003-ban létrehozott egy gabonapuffasztó üzemet azzal a céllal, hogy növelje a foglalkoztatottságot a térségben, illetőleg a megtermelt gabonanövényeket ne csak mint alapanyagot értékesítse, hanem feldolgozott formában biztosítson készterméket a puffasztott gabonanövényeket kedvelő fogyasztóknak.

Az egyre növekvő, egészséges táplálkozás iránti érdeklődés arra sarkallta cégünket, hogy újabb termékkel jelenjünk meg a piacon. A reform élelmiszerek elkötelezett hívei különösen kedvelik az általunk előállított natúr fehér rizs, barnarizs és durumbúza termékeket.

Ezért partnereink és vevőink körében végzett piackutatás megerősített bennünket, hogy a szemes kiszerelésű natúr tönkölybúza iránt is jelentős érdeklődés mutatkozik. Ez a gabonaféle, ebben a formában azonban csak elvétve található meg a hazai boltok polcain.

Vállalatunk mottója: "Termőföldtől az asztalig!", amely azt kívánja sugallni, hogy gondos gazdaként mi nem csak a puffasztott termékek előállítását, de már az alapanyag előállítást, a vetéstől egészen a betakarításig a legnagyobb gondossággal felügyeljük és tudjuk, hogy az általunk előállított késztermékek minden tekintetben megfelelnek a magyar és ezen belül a helyi termék besorolásának.

A projekt célja volt továbbá, hogy a vállalkozás által előállított, összesen 9 féle termék egy új, figyelemfelkeltő csomagolással jelenjen meg. A megnyert pályázatnak köszönhetően ez megvalósult, termékcsaládunk megújult csomagolást kapott.

Projektünket a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiával összhangban alkottuk meg.