Egyre szélsőségesebbek az időjárási körülmények, nehezebb dolga van a mezőgazdaságban dolgozóknak!

2016-10-06

Cégünk fő tevékenységét a szántóföldi növénytermesztés jelenti. Elsősorban a helyi adottságoknak leginkább megfelelő gabona és ipari növények termesztésével, valamint rizstermesztéssel foglalkozunk.

A mezőgazdaság jelentős erőforrása a termőföld, a gazdálkodási tevékenységeknek pedig elsődleges eszköze is, amely helyhez kötött. Ezért más-más adottságok, kitettségek jellemzőek az egyes területeken.

Gazdaságunk elhelyezkedése az alföldi régióban kedvezőtlen, hiszen sok esetben nehezebben művelhető, szikes talajokon vagyunk kényszerűek gazdálkodni.

Az időjárási körülmények okozta szélsőségeknek megfelelően társaságunk igyekszik kiküszöbölni a bizonytalanságot okozó tényezőket, azonban az utóbbi gazdasági évben a térséget telén a belvíz, míg tavasszal a csapadékszegény időjárás sújtotta.

Ennek érdekében törekszünk arra, hogy a legjobb agrotechnikát alkalmazzuk az egyes növényekhez igazodva. Így e kereteken belül természetesen a minőségi vetőmagok alkalmazása, egyes területek öntözése, és a megfelelő növényvédelem elengedhetetlen.

A csapadékos időjárás okozta betakarítási nehézségek miatt a 2015-ös év elején igény mutatkozott a lánctalpas kombájnokkal végzett betakarítási szolgáltatások iránt is.
A társaság hozzávetőlegesen 450 hektár területen álló napraforgó és kukorica betakarítási munkáit végezte el ilyen technológia mellett.